Ana içeriğe atla

Yok uzun saç bana yakışır'mış yok koyu kestane olmalıymış saçlarım da....

Ne zamandan beri arkadaşlarım söylenip duruyordu :
-saçlarını uzat artık
-sana uzun da yakışıyor
- merak ediyorum uzun halini,
falan da filan da işte...Ben de bir heyecana geldim uzatmaya karar vermiştim..nerdeyse 4-5 seneden beri kısa saça alışmış bir insan için bu çok zor bir karardı...çünkü ben hiç belime kadar saçımı uzatmadım...Ama yeltendim.Niyetlerim oldu.Gerçekten iyi niyetliydim.Hatta özenmiştim aşağıdaki saç şeklini yapmak için...
Sağlıklı uzaması için,çirkin görünmemesi için saç kırıklarımı aldırdım.Saç bakımımı yaptırdım.
Ama zamanlaa... saçlarım uzadıkça ,şekil vermek güçleştikçe,bir gün yıkamasam 2. gün yıkamam gerektiği söz konusu olunca,iki gün yıkamayınca şekile girmiyor diye aynada kriz geçirme günlerim başladı. Zamanımı da çok harcıyorum.Çünkü saçlarım benim için önemli,nasıl göründüğü de..bir de beni fazla mı olgun gösteriyordu ne....
gel gitlerim başladı..her an kuaförüme uğrayıp adetim değilken bile 'şu an para yok.Sen kes yarın ben veririm' demeye bile razıyım.Çünkü çok zorda kalmadıkça borcu harcı sevmem.Yanımda varsa harcarım,yoksa aramam.
Ama bu öyle değil ki kardeşim...canım tatlı istiyor gibi saç kestirmek istiyor...Çatlak mıyım neyim :)
zaman zaman kestirmeye karar verirken 'yok be ,o kadar uzattım şimdi ,yeni de uçlarından aldırdım,sonra bak pişman olursun 'diye teselli ederken...meğer ben züğürt tesellisi yapıyormuşum...para yok ya yanımda şimdi..ilk parayı aldığım gibi soluğu kuaförde aldım...
zaman zaman da saç modellerine bakınıp duruyordum.Beğendiğim iki modeli telefonuma yükledim.Kuaförüme gösterdim,yakışır mı yakışmaz mı diye.Yakışır ,dedi. 'sana uzun saç gitmiyor' dedi.Ki,bunu diyen kuaför uzun saç meraklısı biri.Beni iyi tanıyan biri.Ee kuaförümden de onay almışım,durur muyum ben:)
Kestirdim ! Hem kuaförümün tabiriyle 'manyak' bir saç modeline !
saç kesimi bitene dek gözlerimi açmadım.heyecan dorukta.Kalbim güm güm atıyor ! İçimde kelebekler eşeyli eşeysiz ürüyor maşallah! Hani o baştan yaratılan kadınların heyecanını şimdi anladım.alt tarafı bir saç ama sanırsın ki estetik operasyona girdim !
bu arada kuaförüm murat ,çırak,bir müşteri merakla benim saç kesilişimi izliyorlar.
Murat gıcıklık yapıyor :
"bir gözünü aç,belki beğenmediğin olur " diyor ama ben güveniyorum kuaförüme.
"senin gibi hanım hanımcık biri neden bu saçı kestirir ,anlamıyorum abla " diyor .
gözümü açmam için iyi fitilliyor hani.Ama inadım inat bu anın mutluluğunu doyasıya çıkarmak istiyorum.Mutlu olmak istiyorum ! Mutluyum da !
Aynada saçımı gösterene dek gözlerimi açmadım.
En komiği neydi ama?
kuaförüm gözlerini aç dediği halde bile açamadım ,biliyor musunuz !
Bir açtım ki ,Aman Allahım !

Üstümdeki gömlek ,fular filan pek yaşlı görünüyorum.Ama okullara gidiyoruz diye biraz resmi giyiniyor tabi insan!
eve geldim.Kendime özgü kıyafetlerimi giydim.Bir baktım 'hayııır'  hiç de yaşlı durmuyorum!Uzun saçlı olunca daha olgun duruyormuşum daha ! Çok beğendim ! Aynaya gidip gidip bakasım geliyor hem:-))
Farkındayım kardeşim,bana kısa saç yakışıyor !Şimdiye dek envai çeşit saç modeli denedim.İnsanlar hep yakıştığını söyledi ! İşte bu ya işte bu !

Yok saçını uzat'mış ,yok yakışıyormuş ! Ben bilmem orasını.Ben bu halimle kendimi daha özgür,daha mutlu,daha özgüvenli olduğumu hissediyorum!
5 seneden beri sonbahar kızılı olan saçlarımın da artık koyu kestaneye mi dönüşse diyenler var..Bir kere dinledim..Yaramadı...Kimseyi dinlemiyorum...Ben böyle mutluyum...kızıl ve kısa !

Siz de insanlar öyle dedi diye kararlarırınızdan vazgeçiyorsanız..şunu iyi bilin...sizi sizden başkası bilemez...mutlu edemez...önce kendinizi mutlu edin...sizi siz olarak kabul ediyorlarsa onlar da mutludurlar...siz de mutlu olduğunuz için daha çok mutlu edersiniz insanları...Ama mutluluk kendi zihninizde,kalbinizde,benliğinizde,kendi alışkanlıklarınızla,ruhunuzla başlar....
ben böyle yaptım...Şimdi aynaya bakarken gerçek beni ve huzuru görüyorum....sanki gözlerimde tekrar çocuk oldum ben !!

Yorumlar

nermin dedi ki…
yazını okurken hem güldüm hem kendimden bişiler gördüm sanki:)sende bu istek varken evde kendin nasıl saçın kesmeden durabiliyorsun ona şaşırdım cnm:)eee ama bu kadar bahsettikten sonrada öncesi sonrası saçların konulu yazınıve resimlerini acilen istiyorum desem olurmu:)
Şükran dedi ki…
aklımdan geçti biliyor musuuuun:,hem de deli gibi:)sonra keşke dememek için vazgeçtim...Saçlarım kıvırcık olsa neyse ama dümdüz olunca istediğim saç modeli de çok dikkatli bir kesim istiyordu ondan şimdilik(!)cesaret edemedim.yeni halimin fotoğrafını henüz çekmedim ama en yakın vakit bu merakını gidereceğim arkadaşım:)
nermin dedi ki…
benım saçlarım düz ve benımde aklımdan geçti ben ne yaptım kestim:)o anlık için bile olsa değdi rahatladım cnm depresyon anlarında fılan tavsiye olunur derim:)
e artık sende fotonu ekleyene kadar bır sıkıntı anında benım yolumdan gelırmısn yoksa:)
Şükran dedi ki…
şu an saçlarım oldukça kısa zaten.zaten ona da ramak kalmıştı.bir gün onu da yaparım.hoş aslında bir gün öyle saç kesmişliğim var benim,küçüklüğümde:)sen çılgınsınnnnn!burda pek paylaşmayı düşünmüyorum ama mail adresine atabilirim:sukriyesukrankarahan@gmail.com buna boş bir mail atarsan yeni halimi ve eski halimi atarım sana.:)
deeptone dedi ki…
hihi iyi güldüm valla.
kısa saç severim ben.
:)

Bu blogdaki popüler yayınlar

O o bir Türklerin Emile Zola'sı, O..o bir müzmin bekar , O kadın naturalisti...

*18 Ağustos 1864 doğumludur.Babasından etkilenmemiştir.annesine ise çok düşkündür. Annesi o dört yaşındayken veremden ölmüş ,bunun üzerine teyzesinin evine Aksaray'a yerleşmiştir. *Annesinin veremden ölmesiyle beraber evhamlı biri olur.Hatta Ahmet Mithat Efendi'nin kızını kendisiyle evlendirme teklifini nazikçe reddeder ve ömrü süresince evlenmez.Refik Ahmet Sevengil'in neden evlenmiyorsunuz sorusuna odasında bir nefese dahi tahammül edemediğini ,sinirli olacağını hatta bu sebeple misafirlikte bile kalmadığını dile getirmiştir. *Kadınların arasında uzun yıllar yaşadığı için onlardan etkilenmesi şüphesiz.Örgü ve tentene örmesi,reçel pişirmesi,evini bir kadın gibi titizce temizlemesi onun bu yönünü doğrular. *Sanat için sanat mantığından ziyade sanat toplum için yapılır görüşünü savunmuştur.Türklerin Emile Zola'sı diye bilinir öğretisel naturalizm akımında.'Deneysel Roman' Sadece belli bir kesimi anlatmaktansa halkın günlük hayatı üzerine yazmayı hedefle

Güzel İnsanlar Biriktirmişim,

Bugün bir huysuzluk vardı üzerimde.Gece de uyuyamamışım.Sabah gözümü bankanın mesajıyla açtım.Sağolsunlar,bugün şerefine,alışveriş edeceğim noktalardan ne alırsam üç katı fazla puan vereceklermiş.Ben ise ihtiyacım olmadıkça alışveriş etmeyi seven bir tip olmadığımdan bu mesaj bana yaramadı.Sağolsunlar yine de sağır sultandan önce doğum günümü kutlama lütfunda bulundular. Annem bugün  benim için  hazırlık yaparken  neli pasta  istediğimi sordu.Ben de beş karış suratla yapmamasını söyledim.Dedim ya ,doğum günüm benim için tam bir mutluluk kaynağı değil.Hatırlanmak,kutlanmak güzel şeyler.Sadece yanağıma iki öpücük ve seni seviyorum demeleri yeterli...Yoksa insanların benim için yorulmalarını istemiyorum.Hele hele oruçluyken...Ama annem bu...Koca kazık olmama rağmen tüm gününü mutfakta geçirme pahasına da olsa birbirinden leziz 4 çeşit yemeği yetiştirdi,üzerine bu moloz yığını düşmüş gibi duran bezmin bir kıza doğum günü pastası yaptı.Masayı da kurdu bir güzel...Gık bile demedi..Öyle

Cemal Süreya ,Keyif Sanat Kahvesi'nde

Camında Turgut Uyar'ın Göğe Bakma Durağı şiiri yazılıdır.Uşak'ın farklı ,özgün ,kültür sanat çalışmalarının  yapıldığı ,sahiplerinin de sıcak ,sanatsever oldukları aşikar;) Keyif Sanat Kahvesi'nde şiir okuma akşamlarımız başladı malum.Ben tabi ara ara kaçak olsam da ,her gittiğimde aldığım keyfi size anlatamam. Şiiri bu akşamlar sayesinde sevdiğimi itiraf etmeliyim.Bazı zaman ruhsuz okuyan arkadaşlarımın okumasından keyif almasam da ,onların şiire karşı duyarlılığı ,zaman geçtikçe okumalarında çaba sarfettiklerini görünce,bu tür ince şeylere önem verdiklerini  düşününce mutluluğum artıyor aslında.Bu yüzden bu açıdan bakınca tahammül edebiliyorum. düşünün,önceden şiir yazıp şiir okumayan,bildiği şiir ikiyi geçmeyen kişiyken şimdi başka şairler tanımak için çaba sarfediyor,sevdiğim şairlerin kitabını bizzat alıyorum. Ama şiir yazmıyorum artık !!! Boyumun ölçüsünü aldım,şiir yazmak ne kadar kolay görünse de zor zanaat ,bunun farkına vardım:-))) Sanırım iyi de o