Ana içeriğe atla

Yemesin seni Balthazar ; Hehehehey Şanse Pazar !




Hehehehey..Hey...Hey De Hey !
Yine bir pazar günü radyo frekansları başında gelişimi dört gözle bekleyen muhterem dinleyicilerim,
hoşgeldiniz,sefalar getirdiniz !


Saatlerimiz  14 : 51 'i  gösterirken  sonbaharın renkleriyle ,aldatıcı güneşi ile yine programımızın başlangıcını an itibariyle vermiş oluyoruz !
Eee malum pazar bugün.Haftanın en son günü.Kimimiz ailelerimizle beraberken ,kimimiz oflaya puflaya mesai yapıyoruz,kimimiz tatilim ama ne fayda ,temizlik yapmam lazım diyorsunuz.Temizlik beni bağlamaz ,bağlasan kokmam deyip kendinizi dışarıya atanlardansanız o zaman size güle güle !  Otomobilinizde giderken bir yandan beni dinliyorsanız mersilerden bir demet sunuyorum...
Cazır cuzur ..ızk..bızk...cıs...cıstak...tak....Geldi mi demetlerim size ? :-))
Kıssadan hisse ne şekilde geçirirseniz geçirin bugününüzü, Mutlu Pazarlar hepinize!

Programımıza Yeni Türkü'nün Bulutlu Pazar şarkısıyla devam ediyoruz.
Şan..Şan..Şanse Paz...Paz..Ar..Pazar!
Bulutlarla kaplı pazar
Kaplı tıpkı gönlüm gibi
Gönlü bulutlu olanlar
Tanrım esirgeme onlardan ümidi

Yitirdim ben sevincimi
Böyle yağmurlu bir günde
Sevgilim gittin gideli
Aynı yağmur içinde ta derinde

Bağlar bugün kaderimi
Yağmurlu ıslak sokaklar
Hep sayıklarken ismini
Tanrım duysun şikayetim bugün pazar...


 Ah Tanrım ,Yeni Türkü beni her dinleyişimde mest eder böyle ! Pazar gününe yakışır bir şarkı değil mi:)Bugün pazar günü şarkılarını dinleyelim.Nasıl bulacağım bilmiyorum ama denemeye değer ,değil mi !
Pazar günleri sevmediğim günlerden biriydi bir zamanlar.Hele bazı şehirlerde,ilçelerde pazar günü katlanılmazdır.Pazar günü deyince hepimizde farklı çağrışımlar olur değil mi?Hadi bu hafta pazar gününün bizde ne uyandırdığını yazalım.Sansepazar'a twitlerinizi bekliyorum.4999'a ŞansePazar yazın Pazar gününün sizin için ne ifade ettiğini yazın.Değişen pazar hallerinizi yazın.
Yaz yaz yaz,Şanse Pazar'a yaz...Şebnem Ferah ile devam ediyoruz..Günaydın Sevgilim :-)


Lise yıllarımın enerjik şarkısı.Bayılıyorum bu şarkının enerjisine.Kıpır kıpır bir Şebo şarkısı..Pazar şarkısı..
Pazar gününün sizlerde ne çağrıştırdığını konuşuyoruz bu hafta.Twitleriniz gelmeye başladı.
NadideÖğütveren "Pazar benim için iki kat fazla ev işi yapmam demek,Haylaz olan oğlumun evi savaş alanına çevirmesi " demiş.
Bırakınız savaş alanı olsun,efendim.Bırakınız gelsinler,bırakınız geçsinler efendim.Bir gün de iş yapmayıverin.
Bir günde dinlenin.
ŞaşkınÖğütveren "Pazar demek kuş sesleri duymak yerine elektrikli süpürgenin sesini duymak demek,dırdır şikayet demek"
Aman Allahım ,olası bir aile faciası yaratmak üzereyiz.Kocası da karıştı bu muhabbete ! 
Kafaları çekelim.Sarhoş olalım.Nil gelsin.Biz de karambole karışalım .Sarhoşşş !   

  

Bu hafta Çanakkale Çocukları filmine gittim sevgili dostlar.Film zaman zaman Sırlar Dünya'sını anımsatsa da ,bazı sahnelerin çok uzun sürdüğünü düşünmeme karşın başarılı bir filmdi.Tüylerimi diken diken edecek şekilde görüntülerin olduğu film 3 yılda çekimleri tamamlanmış.Filmde Haluk Bilginer,Demir Demirkan,Yavuz Bingöl ,Rebekka Haas ve Sinan Çatin'in oğullarının oynadığı filmde acıtıcı savaş manzaraları görüyoruz.Sinan Çetin'in filmlerinden sonra limonata içmiş gibi hissediyorum....
Romeo ve Juliet izledim bir de bu aralar ben. Avustralyalı dahi yönetmen Baz Luhrman tarafından sinemaya uyarlanan bu modern versiyonunda kılıçların yerini, kılıç isimleri taşıyan silahlar alıyor.Günümüz Florida'sında geçen filmde Romeo (Leonardo DiCaprio) ve Juliet (Claire Danes), kentin iki düşman ailesinin çocuklarıdır. Trajik bir rastlantı sonucu iki genç birbirlerine aşık olurlar ve ailelerin savaşının ortasında bir kaçış bulmaya çalışırlar.Şimdiye dek gördüklerimizin dışında farklı bir çizgisi olan film ,Shaeskpare'nin asil dizeleriyle devamlılığını sürdürüyor film boyunca. 
Brave New Girl filminde de Geoges Bizet'in Carmen operasındaki Habanera şarkısını yorumlayışı hoşuma gitmişti.İsterseniz bu Habenera şarkısının nasıl günümüzce yorumlandığını dinleyelim




Kitaplar da okunma zamanına göre değişklilik gösteriyor,biliyorsunuz.Bir böyle sindire sindire okuyacağınız dolu dolu kitaplar oluyor, bir de böyle bir nefeste okuyabileceğiniz heyecanlı,akıcı kitaplar oluyor.Bazısı da kafanız dağılsın ,eğlence olsun niyetinedir hani.
Filmler de böyle değil mi? Bazı filmleri izlersiniz ,sadece son anı kalır zihninizde.Bazısı tekrar tekrar izlenmek ister.Bazı filmlerin içinde olmak istersiniz.Bazılarının sadece şovu,dansı,müziği ilginizi çeker.Kimi de merak için izlenir.Romeo ve Juliet'i bilirsiniz ama dur bakayım sinemaya nasıl yansımış dersiniz !
 Ben de Brave New Girl filmini izlerken keyiflenerek izledim.İçinde dans,sanat,müzik,şov olunca daha bir hoşuma gitti.Aynı keyfi sokak danslarının olduğu filmlerden de alıyorum.Sanırım ben şovu,iddiayı,görselliği seviyorum.Hele de tüm sanatın içiçe olduğu filmler ufkumu genişletiyor desem yalan olmaz !

Şimdi Zaz geliyor Prends Garde A Ta Langue geliyor.Dinliyoruz:)
 

Pazar günü ne çağrışımı yapıyor ,muhabbetinden vazgeçtim,görüyorsunuz.İnsan şöyle ağız tadıyla pazar muhabbeti yapamıyor bile ya.En iyisi Yalın ile Bit Pazarına gidelim soluğu kesmeden.Bit Pazarından bakalım neler alacakmışız :)


 
Hehehehey...Batan geminin malları bunlar...Bakın ne aldım size...Herkese bir şeyler aldım...Çam sakızı çoban armağanı...4999'a Şanse Pazar yazın ,hediyeler sizin olsun ! Rabbena hep bana demeyin,tüm bu hediyelerden nasiplenin,emi canlarım:-))
   Açın açın kollarınızı..Bakın nasıl tin tin geliyorlar...Ay yerim ben sizi...Nasıl ? Mutlu oldunuz mu !
Ne varmış içinde .Bana göstermediler.İçlerinde ne odluğunu bilmiyorum.Şu sarı paket söyleyecek gibi duruyor sanki.Durun siz şimdi; bu sırada siz Müşfik Kenter dinleyekoyun,

 

İstanbul'u dinliyorum /Gözlerim kapalı...dedi Orhan Veli.Müşfik Kenter seslendirdi o güzel yorumuyla..

Sarı kutu söyleyecek gibi durdu.Beni kandırdı:(  Ben de istiyorum dedim ama hiç oralı bile olmadı.Sağlık olsun !

Bakın buraları karıştırırken ne buldum.
Sevgi Soysal ne demiş :
"Ben kadının biriysem sevilmeliyim,
Sen bilmezsin güzel miyim,
En büyük güzelliğim senin bilinmezliğin,duymazlığın
-ya en boş damlalar gözlerimizde"

Ne güzel değil mi :-)
Yakın gelecekte evlenmeyi kafaya koyan arkadaşlara da The Godfather 1'de Don Corleone şunu söylüyor:
"Ailesiyle vakit geçrimeyen adam gerçek bir adam değildir "

Yakın bir geçmişte de birinden şunu duymuştum :
"Kiminle evlenirseniz evlenin,görgülü bir adamla evlenin"

İnsanlar ölmeyi pek planlamaz ama Batman filminde Joker ne diyor :
"Eğer öleceksen yüzünde bir gülümsemeyle öl"

Kısa bir reklam arasından sonra yine birlikte olacağız ...Çayınızı kahvenizi tazeleyin gelin hadi...Bisküviniz benden.Bu hafta tembelliğim tuttu.Hiçbir şey hazırlayamadım.Allah ne veriyorsa,paylaşırız.Eti Form bisküvilerin tadı güzel oluyor diye yanımda bulunduruyorum.Buyrun:)
Tuning ayarınızı sola çekin.Hah tamam oldu!
 

Malum kalabalığız .Ondan böyle çok eti Form aldım.Biri yer biri bakar,kıyamet ondan kopar.Şimdi biriniz kalkar ben rejimdeyim ,der.Biriniz diyabet hastasıyım der,Biriniz de bana alerji yapıyor der.Uğraşamam.Herkes buyursun yesin işte ! Bu arada Eti Form'un kampanyası ,çekilişi ,promosyonu var sanmayın. Çok çok şişkoyum da Eti Form bunları zayıflayayım diye de vermiyor.Şişko değilim ama bunlardan çok yersem şişmanlayabilirim ! O kadar reklamını yaptık,ee yapsın bir güzellik bu saatten sonra.Tiyatrocu insanız.Etimiz ne budumuz ne ,destek çıksanız ne olur ki :-) Sen bu kadar laf et,bir de çemkir,ohhhhh var mı böyle iş :)
Türk Hava Yolları
LÖSEV
Adidas
Hürriyet

Reklamları dinledik efenim.Önceden reklamlar çıkınca kanalı değiştirirdik.Son yıllarda artık reklamları da izlemeye başladık.Sanırım reklamcılık sektörünün anlayışı değişti.İyi de oldu aslında,onlar açısından.Çünkü ürünlerinin tanıtımın en etkin yapılacağı yer televizyon.Sevimsiz bir reklam yaptığınız an ,izleyici kanalı değiştiriyor.Reklam amacına ulaşmıyor.Şimdi bazıları, oldukça pratik. İki ürünü aynı reklamda sunanlar var mesela.Keşke benzer reklamlar olsa.Ariel reklamının yanında Vernel reklamı konsa,ardından Tefal ütü koysalar mesela...Hepsi de aynı reklamda olsa..
Annem Lösev 'in reklamını izlerken bana döndü : ' Bak aynı sen ' dedi.O kız da aynanın karşısında saçını kesiyor ya,hani. Annem sen daha kısa kesmiştin ,diyor.
Hayat ne garip değil mi,bir insanın hastalığı,bir çocuğun kanser oluşundan dolayı saçını kesmesiyle ; bir çcouğun muzipliği arasında sıkıştırıyor insanı.Bir insanın hüznü bir insanın hafızasında muzip bir anı olarak kalıyor..Bu da bir ironi değil midir?
İşte bu yüzden sanat,edebiyat,felsefe,psikoloji,sosyoloji ,ekonomi doğmamış mıdır !!!!

Grup Gündoğarken söylüyor Elimde Olsaydı...


"....İyi yalan söylemek zeka ister,doğruyu ise her budala söyleyebilir "
"Karpuzlar iki yüzlü meyvelerdir.Dışarıdan hepsi aynı görünür,insan ancak kestikten sonra şaşkınlık yaşar"
Rafik Schami -Dürüst Yalancı kitabından alıntı

Nerdeyse çoğu yazımda bu yazarın kitaplarına değiniyorum.Burdaki notlarımda kitaptan alıntılar okuyunca söylemeden geçemedim.Herkesin mutlaka tanışmasını istediğim yazarlardan.
Güya pazar şarkıları paylaşacaktım bugün.Bulamadım ki!
Haftaya pazar şarkıları listesi yapalım.

Sıcak bir sonbahardan döküldük.Yapraklarımız kızardı,sarı turuncu ,kırmızı...
Yavaş yavaş programımızın son dakikalarına yaklaşmışken
Tayfun Talipoğlu'nun dizeleriyle seslenmek istiyorum size :
                                       "Bir varmış bir yokmuş diye başlamayacak artık masallar bu ülkede
                                                       Hep varmış hep varmış da ,
                                                  bizim gözümüzden perde , yeni yeni kalkmış"



Bu güzel havada yaslanın siz de koltuğunuza...Varsa ne güzel hamağınıza..Sevdikleriniz eşlik etsin bu eşsiz keyife...Pazar bugün..Pazarın en güzel keyfi sevdiklerimizle bir olmak değilmidir...Geç saatlere kadar süren özenle hazırlanılmış kahvaltı sofraları..Pazar gazeteleri dolu doludur hani..Her bir ek aile üyelerine dağılır...
Değiş tokuş yapılır..Beraber bulmaca çözülür....Akşama güzel yemekler pişer..Bir film konur hep beraber izlenir...Pazar...Şanse Pazar'ın sonuna geldik...Sevgiyle kalın ,gülümseyerek kalın...Haftaya yine Şanse Pazar'da görüşmek üzere....
                                             
Yalan Dünya dizisinde geçtiğimiz cuma günü esintilerini duyduğumuz Açılay'ın şarkısı vardı ,izleyenler bilir.Küçük Bir Öykü Bu,işte bu şarkı şimdi Zuhal Olcay'dan geliyor .
"Küçük bir öykü bu/Herkesin başından geçen/Hay Allah ne oldu dedirten/Gül gibi geçinip giderken"

                                Şan...Şan...Şan...Şanse..Pa..Pa...Paz..Pazar ! Şanse Pazar !

Yorumlar

Profösör dedi ki…
Programı baştan sona kadar dinledik. Büyük bir kültür hazinesine girmuş gibi olduk. Teşekkür ederiz..
Şükran dedi ki…
ben teşekkür ederim,rica ederim.Bu hafta kulağınızı çınlatamadık ama geçen hafta sizin de katkılarınızla daha dolu olmuştu:-)Nacizane radyo yazısı işte:)
Unknown dedi ki…
bugün erken başlamış yayın?:)
akşam misafirlerim geleceği için katılım sağlayamadım bu hafta ama gel gör ki misafirler de ektiler bizi ahaha:))pijama partisine bekliyoruz artık:)
reklam almışsın bu hafta,hem bu fikre hem de ilgili ürünlerin aynı reklamda olması fikrini çok yaratıcı buldum arkadaşım.reklamcılar değerlendirmeli bunu..
çanakkale çocuklarını ben izlemedim(sinan çetini protesto ediyorum kendi çapımda da) ama izleyip de beğenen hiç arkadaşım yoktu.sen beğenmişsin ama bak.izlenesi birşeyler var demek ki yine de.
pazar benim için pazartesinin gelişi demek çocukluğumdan beri.hiç sevmem!:))
Şükran dedi ki…
aslında niyetim cumartesiden yazıp pazara hazır olması ama,bu mümkün olamıyor.İlerde niye olmasın değil mi:-)
Pijama partisi ha,güzelmiş ya:)Haftaya radyoyu pijama partisine mi çevirsem ne:)
Çanakkale çocukları,dediğim gibi biraz sırlar dünyası havasında olmuş,bazı sahneler çok gereksiz uzatılmıştı,aman aman bulmadım ama yine de izlenebilir bence,çok kötü değildi.Ben savaş sahnelerinin çekilme kadrajını daha çok beğendim.Daha iyi olabilirdi tabi.Ben sinan çetin'in kağıt ve mutlu ol bu bir emirdir ,kısa filmini beğenmiştim.Onlara bakınca bu film vasat kaldı bence:-))
pazartesi kabusu,tahmin etmiştim:-)
deeptone dedi ki…
ya allam ya çok iyi bu.
herşey var içinde.
komiklik, kalite müzik, herşey herşey. hangi birini sölesem. ama şu longa bilmiyodum ya. süper bişi.
diğer tüm ayrıntılar. ya sen amma dolusun, muzipsin yaw.
:)
Şükran dedi ki…
Deeptone,

sen de öylesin ki ;-))
Yazıların bu yüzden gerçekten keyif veriyor,çünkü bunların üzerine koyabileceğim hayatlar,farkındalıklar sunuyorsun...
grup vokaliz diye adı geçiyor,Mozart'ın küçük gece müziğinden tut da ,ikinci bahara,arabeske uzanan geniş bir çizgileri var.Mutlaka dinlemelisin onları da ,çok neşeliler:-))
evet muziplik tarafım var biraz;-))
teşekkür ederim

Bu blogdaki popüler yayınlar

O o bir Türklerin Emile Zola'sı, O..o bir müzmin bekar , O kadın naturalisti...

*18 Ağustos 1864 doğumludur.Babasından etkilenmemiştir.annesine ise çok düşkündür. Annesi o dört yaşındayken veremden ölmüş ,bunun üzerine teyzesinin evine Aksaray'a yerleşmiştir. *Annesinin veremden ölmesiyle beraber evhamlı biri olur.Hatta Ahmet Mithat Efendi'nin kızını kendisiyle evlendirme teklifini nazikçe reddeder ve ömrü süresince evlenmez.Refik Ahmet Sevengil'in neden evlenmiyorsunuz sorusuna odasında bir nefese dahi tahammül edemediğini ,sinirli olacağını hatta bu sebeple misafirlikte bile kalmadığını dile getirmiştir. *Kadınların arasında uzun yıllar yaşadığı için onlardan etkilenmesi şüphesiz.Örgü ve tentene örmesi,reçel pişirmesi,evini bir kadın gibi titizce temizlemesi onun bu yönünü doğrular. *Sanat için sanat mantığından ziyade sanat toplum için yapılır görüşünü savunmuştur.Türklerin Emile Zola'sı diye bilinir öğretisel naturalizm akımında.'Deneysel Roman' Sadece belli bir kesimi anlatmaktansa halkın günlük hayatı üzerine yazmayı hedefle

Güzel İnsanlar Biriktirmişim,

Bugün bir huysuzluk vardı üzerimde.Gece de uyuyamamışım.Sabah gözümü bankanın mesajıyla açtım.Sağolsunlar,bugün şerefine,alışveriş edeceğim noktalardan ne alırsam üç katı fazla puan vereceklermiş.Ben ise ihtiyacım olmadıkça alışveriş etmeyi seven bir tip olmadığımdan bu mesaj bana yaramadı.Sağolsunlar yine de sağır sultandan önce doğum günümü kutlama lütfunda bulundular. Annem bugün  benim için  hazırlık yaparken  neli pasta  istediğimi sordu.Ben de beş karış suratla yapmamasını söyledim.Dedim ya ,doğum günüm benim için tam bir mutluluk kaynağı değil.Hatırlanmak,kutlanmak güzel şeyler.Sadece yanağıma iki öpücük ve seni seviyorum demeleri yeterli...Yoksa insanların benim için yorulmalarını istemiyorum.Hele hele oruçluyken...Ama annem bu...Koca kazık olmama rağmen tüm gününü mutfakta geçirme pahasına da olsa birbirinden leziz 4 çeşit yemeği yetiştirdi,üzerine bu moloz yığını düşmüş gibi duran bezmin bir kıza doğum günü pastası yaptı.Masayı da kurdu bir güzel...Gık bile demedi..Öyle

Cemal Süreya ,Keyif Sanat Kahvesi'nde

Camında Turgut Uyar'ın Göğe Bakma Durağı şiiri yazılıdır.Uşak'ın farklı ,özgün ,kültür sanat çalışmalarının  yapıldığı ,sahiplerinin de sıcak ,sanatsever oldukları aşikar;) Keyif Sanat Kahvesi'nde şiir okuma akşamlarımız başladı malum.Ben tabi ara ara kaçak olsam da ,her gittiğimde aldığım keyfi size anlatamam. Şiiri bu akşamlar sayesinde sevdiğimi itiraf etmeliyim.Bazı zaman ruhsuz okuyan arkadaşlarımın okumasından keyif almasam da ,onların şiire karşı duyarlılığı ,zaman geçtikçe okumalarında çaba sarfettiklerini görünce,bu tür ince şeylere önem verdiklerini  düşününce mutluluğum artıyor aslında.Bu yüzden bu açıdan bakınca tahammül edebiliyorum. düşünün,önceden şiir yazıp şiir okumayan,bildiği şiir ikiyi geçmeyen kişiyken şimdi başka şairler tanımak için çaba sarfediyor,sevdiğim şairlerin kitabını bizzat alıyorum. Ama şiir yazmıyorum artık !!! Boyumun ölçüsünü aldım,şiir yazmak ne kadar kolay görünse de zor zanaat ,bunun farkına vardım:-))) Sanırım iyi de o