Ana içeriğe atla

Lalalaylalalay,Yaşasın Ben Mimlendim:))

Ebru'nun mimini ilk kez cevaplayacağım.Bu mim soruları bambaşka !İtiraf ediyorum (arkadaşlarım da alınmasınlar ama) gerçekten bu mim sorularını cevaplamaktan keyif duydum ben  .Tam da benim müzik dinleme seanslarıma benzeyen bir mim...
Yazmaz mıyım! Hemen ilk fırsatta, dedim:-))
(Ebru ,çok zorlandım ama ben ! Hihihihih :-)))

*****

  Sesinizin çok güzel olduğunu farzedin ve ideal sahne performansınızı tarif edin.(Hangi şarkıyı söylerdiniz,nasıl giyinirdiniz,size kimler ya da hangi aksesuarlar eşlik ederdi?)

Bir kere çok sesli ,bol enstrümanlı bir sahnem olurdu.Üzerimde uçuş uçuş şifon siyahlı kırmızılı efil efil esen uzun ,yandan yırtmaçlı,asimetrik yakalı bir elbise olurdu.Saçlarımda çılgın dalgalar olurdu.Saçımın dağınık bir toplaması olurdu.Doğal ve şık ,gösterişsiz,şirin,sahneme uygun.Sanırım bir mitoloji tanrıçası gibi görünürdüm.Ayakkabı da giymezdim. Muhtemelen zaten tiyatro esintisi taşıyacaktır ama yine de bu konser ,büyük bir şov olacaktır.



Ben buradayım, anlamlı şarkı  şov amaçlı olurdu. Sadece şarkı söyleyecek ortamım olursa da Candan Erçetin'den Yapayalnız şarkısını söylerdim.Bakmayın isminin böyle mutsuzluğu çağrıştırdığına,sözleri beni yansıtıyor.



Bir de Anastasia 'dan Left Outside Alone.Dizüstünde mini siyah bir elbise ,işaret parmağını sıralayan yüzükler.Rockçı bir hava .Ağır duruşlu,gülümseyen,bakışları keskin ,sahneye hakim ,ses senkronlarında ani çıkışlar yapan coşkulu duruş...
                                                    
                                                         Anastasia-Left Outside Alone


Bir sürü var böyle.Zihnimde pek çok kadın var .Farklı duruşlar sergileyip ,değişik tarzda şarkı söyleyenler ...Ama hepsinin bir dünya duruşu var..Herbirinin bir dünya anlayışı var...Hangisini söyleyeyim size şimdi:))


Özel bir gününüzde bir koro ya da özel bir kişi sizin için sürpriz bir parça hazırlamış.Parçanın özelliği sizi tarif etmesi.Hangi parça olurdu bu?

                                             Özdemir Erdoğan-Pervane


İçinizde kalmış,söylenmemiş bir takım şeyler var.Uygun şartların biraraya geldiğini hayal edin.O kişiye(yarım kalmış bir aşk,kırgın olduğunuz bir dost vs.) duygularınızı anlatabileceğiniz bir fırsatınız var.Ona hangi şarkıyla duygularınızı anlatırdınız?

                                             Mazhar Alanson-Benim Hala Umudum Var
                                              

Sizi şu an okuyanlara göndermek istediğiniz parça?

                                                    Candan Erçetin-Yaşıyorum

 Bu mimi başta tereyi bulup beni tereci duruma getiren arkadaşım güzel insan Ebru'ya , akabinde

Supercellma , Denizin Yıldızı ,Pembeli Deniz  'e de  gönderiyorum bu mimi.
Zevkle siz de yazarsınız,umarım:-))

Sevgimle Kalın ,sevgisiz kalmayın :-))

Yorumlar

Unknown dedi ki…
Oha dedim yazıyı okuyunca :) Ne güzel yazmışsın süper olmuş bu mim gerçekten keyif aldığın belli yani ben de okurken keyif aldım :) bi de baktık anaaaa mimlenmişim :)

Ben gidiyorum şarkı seçmeye :D

Sevgiler...
Şükran dedi ki…
Bunu duyduğum için çok mutlu oldum Denizin yıldızı.Çünkü abartmayayım diye bazı dinlediklerimi koymadım bile:-)
Okumak için sabırsızlanıyorum ben de:-))
Unknown dedi ki…
Ben başladım oluşturmaya :) Ya galiba ben biraz sulu biriyim ya :) Geyiğe vurduğum noktalar oldu :D
Şükran dedi ki…
KEndine haksızlık etmeee:)yazdın mı yoksa?Göremedim ama ben
Unknown dedi ki…
Taslak hazır gibi, şarkıları tamamladım :D
Unknown dedi ki…
canım bayıldım ben buna ya:))
çok eğlenceli olmuş,kıpır kıpır,tıpkı seni hayal ettiğim gibi:)
birgün tanışırsak gerekli notlarımı da aldım:))
Here I am'de seni o uçuşan elbise ve saçlarınla son derece kendine güvenli,sahneye ve seyirciye hakim düşündüm.
Yapayalnızda daha halim selim,iyiniyetli,sevecen,evmizin kızı oluverdin:)Anastacia'yı ben de çok severim,iyi ki hatılattın bu parçayı bak ben de isterdim söylemeyi:)
Benim hala umudum var çok anlamlı olmuş,iyi bir seçim;)
Keza yaşıyorum da öyle..
Nazlı kız seni:)
Unknown dedi ki…
bu arada çok teşekkür ederim yanıtladığın için canım,söylemeyi unuttum:)
beklediğime değmiş gerçekten..
Şükran dedi ki…
evet ben de kendim gibi şarkıları öne çıkardım.Dediğim gibi aslında çok var:)
ben de seni mimledim,kendi miminle,farkettin değil mi;)
Unknown dedi ki…
farkettim ama farketmemiş gibi davranıyordum:))
mime cevap verenleri okurken o kadar sahne hayallerine daldım ki yazarken sizin yazdıklarınızın etkisi altında kalmaktan korkuyorum.
tamam,tamam,kaçmak yok,yazıyorum şimdi:)
Şükran dedi ki…
beklediğin gibi demek,bunun için ayrıca sevindim tabi.Kendimi yansıtabilmişim:)Benim için bu mimi cevaplamak gerçekten büyük keyif vericiydi.Çünkü günlük müzik dinleme seansımdan bir kuple sundum.afişe ettim kendimi yaneee:))
yarın ilk işim bloguna bakıp,mim cevaplarını kontrol etmek olacak:)
Sabah görüşmem olmasa sen yapana kadar beklerdim.Hadi şanlısın yani:)
deeptone dedi ki…
hah hah haaaaa hepsi pek anlamlı seçimler, şarkılar.

birinci madde de rüya gibi.
:)
cankandırdım zihnimde.
:)
Şükran dedi ki…
deeptone:)

anlamlı değil mi,
ben de böyle dokundurma,anlamlandırma halleri oluyor işte:)
aynı şeyi bir oyunum için düşünüyorum:)
Miss Eliane dedi ki…
Pervane kesinlikle mükemmel bir seçim :)
pembelideniz dedi ki…
Selamlar canım
Mim için ayrıca teşekkür ederim. Şimdi cevapladım okuyabilirsin :)

Sevgiyle

Bu blogdaki popüler yayınlar

O o bir Türklerin Emile Zola'sı, O..o bir müzmin bekar , O kadın naturalisti...

*18 Ağustos 1864 doğumludur.Babasından etkilenmemiştir.annesine ise çok düşkündür. Annesi o dört yaşındayken veremden ölmüş ,bunun üzerine teyzesinin evine Aksaray'a yerleşmiştir. *Annesinin veremden ölmesiyle beraber evhamlı biri olur.Hatta Ahmet Mithat Efendi'nin kızını kendisiyle evlendirme teklifini nazikçe reddeder ve ömrü süresince evlenmez.Refik Ahmet Sevengil'in neden evlenmiyorsunuz sorusuna odasında bir nefese dahi tahammül edemediğini ,sinirli olacağını hatta bu sebeple misafirlikte bile kalmadığını dile getirmiştir. *Kadınların arasında uzun yıllar yaşadığı için onlardan etkilenmesi şüphesiz.Örgü ve tentene örmesi,reçel pişirmesi,evini bir kadın gibi titizce temizlemesi onun bu yönünü doğrular. *Sanat için sanat mantığından ziyade sanat toplum için yapılır görüşünü savunmuştur.Türklerin Emile Zola'sı diye bilinir öğretisel naturalizm akımında.'Deneysel Roman' Sadece belli bir kesimi anlatmaktansa halkın günlük hayatı üzerine yazmayı hedefle

Güzel İnsanlar Biriktirmişim,

Bugün bir huysuzluk vardı üzerimde.Gece de uyuyamamışım.Sabah gözümü bankanın mesajıyla açtım.Sağolsunlar,bugün şerefine,alışveriş edeceğim noktalardan ne alırsam üç katı fazla puan vereceklermiş.Ben ise ihtiyacım olmadıkça alışveriş etmeyi seven bir tip olmadığımdan bu mesaj bana yaramadı.Sağolsunlar yine de sağır sultandan önce doğum günümü kutlama lütfunda bulundular. Annem bugün  benim için  hazırlık yaparken  neli pasta  istediğimi sordu.Ben de beş karış suratla yapmamasını söyledim.Dedim ya ,doğum günüm benim için tam bir mutluluk kaynağı değil.Hatırlanmak,kutlanmak güzel şeyler.Sadece yanağıma iki öpücük ve seni seviyorum demeleri yeterli...Yoksa insanların benim için yorulmalarını istemiyorum.Hele hele oruçluyken...Ama annem bu...Koca kazık olmama rağmen tüm gününü mutfakta geçirme pahasına da olsa birbirinden leziz 4 çeşit yemeği yetiştirdi,üzerine bu moloz yığını düşmüş gibi duran bezmin bir kıza doğum günü pastası yaptı.Masayı da kurdu bir güzel...Gık bile demedi..Öyle

Cemal Süreya ,Keyif Sanat Kahvesi'nde

Camında Turgut Uyar'ın Göğe Bakma Durağı şiiri yazılıdır.Uşak'ın farklı ,özgün ,kültür sanat çalışmalarının  yapıldığı ,sahiplerinin de sıcak ,sanatsever oldukları aşikar;) Keyif Sanat Kahvesi'nde şiir okuma akşamlarımız başladı malum.Ben tabi ara ara kaçak olsam da ,her gittiğimde aldığım keyfi size anlatamam. Şiiri bu akşamlar sayesinde sevdiğimi itiraf etmeliyim.Bazı zaman ruhsuz okuyan arkadaşlarımın okumasından keyif almasam da ,onların şiire karşı duyarlılığı ,zaman geçtikçe okumalarında çaba sarfettiklerini görünce,bu tür ince şeylere önem verdiklerini  düşününce mutluluğum artıyor aslında.Bu yüzden bu açıdan bakınca tahammül edebiliyorum. düşünün,önceden şiir yazıp şiir okumayan,bildiği şiir ikiyi geçmeyen kişiyken şimdi başka şairler tanımak için çaba sarfediyor,sevdiğim şairlerin kitabını bizzat alıyorum. Ama şiir yazmıyorum artık !!! Boyumun ölçüsünü aldım,şiir yazmak ne kadar kolay görünse de zor zanaat ,bunun farkına vardım:-))) Sanırım iyi de o