Uzun zaman olmuştu ben mutfağa geçmeyeli, yeni lezzetler denemeyeli...
Beni bilen bilir ne zaman sinirli ,stresli olsam ben soluğu mutfakta alıyorum beyler bayanlar.
Ama bu kez keyfim gıcır gıcırdı. Aldım sazı elime çaldım tavayla tahta kaşığını.Zaman zaman aşçı mı olsam acaba diyorum.sonra tartıyorum zihnimde.cık !Olmaz ! Arada birde hobi olarak güzel ama hep yaparsam belki sıkılabilirim.Benim bir de kötü bir tarafım var hep aynı mekan kasar beni.Hep aynı haller böyle..Yok kalsın:))
Yemek yapmak,yemek yemek,yaptığın yemeği yedirmek,sevildiğini bilmek ,sevilerek iştahla yendiğini bilmek ancak misafirperver ruhumu kabartıyor.Ha bir de o var ,ben tek başımayken bir şey yemek istemem.İşte bu yüzden kendime karşı insafsız cimri kesilen ben ,sevdiklerimle yemek söz konusu olunca acayip savruk oluyorum.Öyle ki erkek arkadaşımla yemeğe mi gideceğiz ,onun hesabı ödemesinden rahatsız olan biriyim.Birikim yapma zorluğu yaşıyorum.
neyse ne işte,onlar yerken ben de yiyorum..aç mı kalıyorum sanki :-))
neyse bak yaptığım şeyi anlatacaktım size ben.Görsel veremiyorum adım adım.Zira ben yemek blogu yazmıyorum.Sizler de az çok nasıl yapıldığını biliyorsunuz zaten.Ayrıca yemek yaparken müzik dinlediğim için kendimi kaybediyor,başka dünyaya geçiyorum.Bu yüzden öyle görsel mörsel aklıma gelmiyor:)
bir zaman önce televizyonda izlemiştim.Balkabağı ile makarna sosu yapma tarifini not etmişim köşeye.Hazır buzdolabında kesilmiş balkabağı varken rendeleyeyim dedim.Rendeledim.Sonra biraz yağda orta büyüklükte bir soğan ve 1-2 diş sarmısağı ölddürüyorsun(çok çabaladım bu kelimeyi kullanmayayım diye ama bulamadım:) sonra üzerine eriyen bir peynir kaşar gibi labne gibi peynir ekliyorsun bir miktar.ben labne ekledim.Eeeee kendi yorumun nerde kaldı ? diyecek olursanız bombayı şimdi patlatıyorum :
Soğan ve sarmısağı yağda öldürmeden önce bir miktar hindistan cevizini yağda gezdirdim.Maksatım hindistan cevizi aromasının yağa geçmesini sağlamaktı. Bizim evdekiler beğendi.Makarna ile servis edince çok yakışıyor.Tatlımsı bir aromasının olduğunu da söyleyeyim.
Bizim evde bu tür denemeleri hep ben yaparım.Tatlıya bir çimdik tuz koyduğum kesindir.tuzluya da mutlaka aromalı,tatlı bir şey karıştırırım.sonra o beğenilince annem de öyle yapmaya başlar bir süre sonra.tıpkı pırasa yemeğine portakal suyu koyup pişirmem gibi:))Sonra ben denedikten sonra bir yemekle ilgi bir programda gördüm.Meğer benim gibi insanlar varmış.yalnız değilmişim :))
Bu fikri tarifine uygulayan benden önce biri var mı bilmem.Yine bu fikri şimdilik kendimin bulduğuma inanıyorum.Yarın bir gün nasıl olsa 'bak bir ben değilmişim bunu düşünen'derim nasıl olsa...
Rrrr yazımdan sonra sular duruldu tatlım,çok şükür
Ben de bundan sonra aklımı başıma devşirip sonradan pişman olacağım şeyleri yapmam..yapmamaya gayret ederim.Yaparsam iki ş'li eşşek olayım !
Allahısmarladık:)
Yorumlar
Afiyet olsun:)
(ya da afiyet olmuş çoktan:))
balkabağını pide harcı olarak kullanıyor bizim Uşak,tavsiye ederim.Kırmızı pul biberle yakışıyor.
teşekkürler.bize afiyet çok güzel oldu,çoktan da afiyet oldu gerçekten:-))Bilmiyorum artık sever misiniz;)
portakal suyu pırasa yemeğine çok yakışıyor bence.Benden sonra yakın tanıdıklarım da denedi ,onlar da öyle pişirmeye baŞladı.Balkabaklı sos da dediğim gibi tatlı bir aroması vardı.Labne peyniriyle karıştırınca tadını buldu.Hem de soğuk aperatif tadında:))
ben de bakma pek becerikli değilimdir,ama hobi niyetine seviyorum işte;))
bence yemek blogu olmamakla birlikte bunu sahiplenmelisin çünkü gerçekten farklı.ben de pazardan balkabağı almıştım yemeğini yapmak için ama bu tarifi yapayım bari,değişiklik olsun.hem de değişik bir tad denemiş olurum.
2 ş'li eşekler candır,2 ayaklı eşeklerden korusun seni allahım:)
dene bakalım,beğenecek misin,merak ediyorum:-))