Ana içeriğe atla

Bu Son Günlerde Ben...

Sezon açıldı bayanlar baylar ! Hem de ne açılma ! Bir yandan tanıtım bir yandan okul görüşmeleri bir yandan tiyatro oyunumuza başlamışken arada birde halledilmesi gereken ufak tefek programlar halledilmeye çalışılıyor.Tabi bunları yaparken hayat durmuyor,devam ediyor.Sizler yeni yazılar paylaşıyorsunuz,yeni mimler cevaplayıp ,bizi de mimliyorsunuz.Bu hengame içinde unutulmamak iyi bir şey tabi;ona lafımız yok.Ama bazen yetişmekte zorluk çekiyorum.

Bu sebeple bundan sonraki günlerde ajandama blog günlüğü de tutmanın vaktinin gelmiş olduğuna inanıyorum.Bloglar Mahallesine ,post mu gönderilecek;yaz şükriye !Biricit seni mi mimlemiş ,unutma,onu da yaz Şükriye ? Blogger arkadaşlar ne yazmış ,bugünlerde ne olmuş,oku Şükriye ! Bu hafta nelere değineyim mesela ,düşün Şükriye ! Bunalrı teeek tek not al Şükriye ! Sakla samanı gelir tatil zamanı diyerekten sözü şimdiye dek açıp açıp okuduğum kitaplara getirmek istiyorum.Başucu kitapları diyor bazıları bunlara.ben bilmem öyle başucu ayakucu kitabı ama dönüp dönüp bu kitapları okuduğum olur.

Bunlar bir zaman benim blog sayfamın sol tarafında ikamet ediyorlardı.artık blog yayınlarına yerleştiler.Statü değişikliği yaptık anlayacağınız :-))

Cemal Süreya-Bütün Şiirleri

Cemal Süreya'nın Üvercinka,Vakit Var Daha,8.10 Vapuru ve keşke bunun için sevseydim seni,dizeleriyle biten şiirleri yüreğimde bir iz bırakılasıdır.Var şiiri de benim için özeldir mesela...Bir sevgilimin bana okuduğundan mı...Nerdeee ,bize denk gelecek öyle ince ruh ! 

Geoges Politzer-Felsefenin Başlangıç İlkeleri

Georges Politzer'in öğrencisinin derste tuttuğu notlar .Zamanında yasaklanmış olan bu kitap felsefenin temel ilkelerini vermesi bir yana hayat üzerine bazı görüler de taşır.Hatta felsefenin terapide de etkin bir rol oynayacağının işareti konmuş burada.Felsefeye ilgi duyanlar için ilk adım olarak okuyabileceğiniz kitaplar arasındadır.

Halil Cibran-Ermiş

Çocuklar,evlilik,Toprak ve Bereket,Ölüm gibi daha bir çok konuyu şiir halinde yazan felsefe şairi.Lübnan asıllı Amerikalı şair filozof.Ölümüne kadar şiirlerini de ingilizce yazmıştır.

İvan Gançarov-Oblomov

Rus edebiyatının en önemli kült romanlarından biri.Edebiyatla yakından uzaktan ilginiz varsa ,hele hele Tutunamayanlar romanını okuduysanız Oblomov kavramıyla karşılaşırsınız.Oblomov bir karakterden ziyade bir simgedir bence.Döneminde çok yankı uyandırıran bu romanda kendimizden bir çok şey buluruz.
Lou Marinoff-Felsefe Terapisi

Politzer ve Marinoff.Adı üstünde felsefe terapisi.Her fırsatta dile getiririm.Kişisel gelişim kitaplarını sevmiyor ,psikoloji kitaplarına karşı da objektif bir bakış açınız varsa ve felsefeyle ilişkisi olduğunu çözümlemek istiyorsanız okumatyı deneyin derim.Okunması zevkli,akıcı,sıradışı bir kitap...  

Michael Ende-Momo

Günümüz dünya anlayışına büyüklere masal olarak yazılmış her yaştan okuyucu kitlesine sahip olabilecek bir kitap.Masalsı ,fantastik bir kitap.Küçük Prens kitabını sevenler bu kitabı da beğenerek okuyacaklardır.ben ki zaten Kabalcı Yayınevi'nin kitaplarını da özgün,güzel,akıcı,öğretici,felsefi edebiyat niteliğinde buluyorum.


Michel Zevaco-Pardayanlar

Bu kitabı okuyacaksanız Tüm Zamanlar Yayıncılıktan okuyun.Tutup da Erko Yayıncılık'ın cep romanı gibi çıkardığı seriden okumaya kalkışmayın.Hem seriyi şaşırırsınız hem aynı etkiyi alamazsınız.Bir tarih kitabı ,Ortaçağ tarihi ,Mediciler bundan daha iyi ,keyifli anlatılmazdı !Kalın bir roman ama ,abartmıyorum 1,5 günde bitmezse ben Şükriye değilim ;o kadar ! Oblomov gibi,karakterden çok simgeye dönüşmüş şahsiyet Pardayanlar :)

Oğuz Atay-Tutunamayanlar

Okunması zor,anlaşılması zor bir kitap.bu kitabı 2 günde bitirdim diyen bir insana şimdiye rastlamadım.Duyarsam da temkinli bakarım.Nasıl okudu ,diye. Bu kitabı okuyanlar bana dönsünler lütfen:)

Rafik Schami-Dürüst Yalancı

Bu yazarın neredeyse tanıtım menajeri gibi bir şey oldum.Okuyun ,okuyun ,okuyun ! Beğenmezseniz ,ben Şükriye değilim ! doğu edebiyatı okumuyorsanız bile okumaya başlayacak ve seveceksiniz bile...

Tagore-Aşka Çağrı

Güzelim aşk şiirlerinin Kalküta'lı şairi...Seviyorum seni...Bağışla beni sevgilim...

Şanselize Bulvarı'na Dökülen Manşetler :

Bu arada Tüyap Kitap Fuarı  başlayacakmış ,17-25 Kasım tarihleri arasında açık olacakmış.İstanbul'da oturanlar,İstanbul'a yakın oturanlar,olmadı uzakta oturuyorum ama bunun için ayarlarım diyenler için haber vereyim dedim.

Bu ay Notos Öykü aldım yine.Bir zamanım olduğunda küçük kupleler halinde paylaşmak istediğim şeyler var...

Bu arada Erol Günaydın'ı da kaybetmişiz...Güzel izler bıraktı Üstad...Toprağı bol olsun...

Bir defter daha kapattık.Olursa ne alâ ,olmazsa pekala dedik.Biz yapacağımızı yaptık.Eski bir gönül hikayesi başlamadan The End :)

Okullarda tiyatromuz 3 gündür devam ediyor.Bayrama kadar tam hız devam ediyor...

Bugünlerde deli damarım atıyordu ki.... Neyseki saç kesimim bu damarı pıhtılaştırmadı.Şimdilik sakinim...Şimdilik herşey yolundaymış gibi davranmaya çabaloyorum:)

Son Söz : 

Hafta sonuna değin kendinize iyi davranın...Hafta sonu ziyaretlerimde hepinizle tek tek kucaklaşmak dileğiyle... sevgiyle kalın.....

Yorumlar

Profösör dedi ki…
Okullarda yapılan tiyatronun keyfini hala sürüyorum. İlk okulda iken etqkmek parası piyesi oynanmışıt bulunduğumuz şehirde. Çok mutlu olmuştum doğrusu.
Şahin Şirin ERDEM dedi ki…
yazı fontunuz iyi oldu. :)
rahat rahat okuyoruz artık yazılarını.. yorumlar çok küçücük kalmış ama..:)
okunması gereken çok güzel kitaplar. teşekkürler tanıtım için..bir çoğu okumak isteyipte henüz okumadığım kitaplar..
oğuz atay ı çok sevdiğim halde bir türlü okuyamadım..tutunamayanlara başlamıştım bir zaman sarmamıştı, bırakmıştım.
pardayanlar.. ahmet altan çok alıntı yapar burdan.
halil cibran da çok okumak istediğim şairlerden..
Şahin Şirin ERDEM dedi ki…
tiyatro çalışmalarındada başarılar...
Şükran dedi ki…
Profesör,
İnşallah bu sevinci şimdi biz yayabiliyoruruzdur çocuklara..ne güzeldir değil mi...Hatırlttığım için mutlu hissettim kendimi:-)

Shirin serkan,
yavaş yavaş çözmeye çalışıyorum her sorunu.Ama yazı fontunu nasıl büyütebileceğimi bilmiyorum şuan:(
eminim ki ,sen de benim okumak istediklerimi önceden okuyup yutmuşsundur bile:-))
Demiryolu çocuklarının hikayesi vardır Oğuz Atay'ın .O öyküsü Dostoyevski'nin hayatına benzer bir yönü vardır :)
evet ahmet altan'ın bir ayrımı vardır pardayanlar hakkında.Pardayanlar romanını okuyanlar ve okumayanlar şeklinde:)
Halil Cibran'ı okumak kolay ve keyiflidir,umarım beğeneceksin:-))
Şahin Şirin ERDEM dedi ki…
yorum fontu sizde niçin böyle küçük çıkıyor ki acaba? yorum fontu için herhangi bir ayarlama yapmadan otomatik olarak yazı ile aynı oluyor sanki..
ben biraz karıştırdım belki bulabilirmiyim diye pek bişey bulamadım.:)
bloggerda ;
önizlme
kayıtlar
..
..
şablon
ayarlar

"şablon" dan özelleştir
"ayarlar" dan yorumları
biraz kaıştırısanız belki bişeyler çıkar.. :)

Şükran dedi ki…
en yakın vakitte yorumunu da dikkate alarak bu sorunu da halletmeye çalışcağaım.Yakın ilgin için teşekkürler:)
deeptone dedi ki…
kolay gelsin.
kitaplar da maşallah pek güzel.
politzerin kitabı felsefeye giriş kitaplarından, okul kitabı gibi bişi.
:)))
yani felsefe anlamak isteyenlere ilk giriş kitabı olarak öneriliyor, özellikle ilerici, demokrat kesimde.
:)
Unknown dedi ki…
kitapları öyle refere etmişsin ki okumak istedim hepsni de.zaten cibranı senin yazından not almıştım ama hala alamadım kitabını.o aklımda.tutunamayanlar için daha önce de yazmıştım ilk denemem yarım kalmıştı,yeniden elime alamadım nedense.ama kişisel gelişim sevmeyip de psikolojiye sıcak bakanlar için önerdfiğn tam bana göre sanırım:)
ben döndüm artık gördüğün gibi:)
Şükran dedi ki…
deeptne,
evet,dönüp dönüp bunları okuyorum işte,politzer de odamın her tarafında geziyor bööyle:)

Ebru,
döndüğüne öncelikle çok sevindim.Gözüm yollara bakınıp duruyordu:)
Halil cibran ile ilk tanışman bence Ermiş ile olmalı.Çünkü paylaştığım şiiri orda bulacaksın.Buna benzer güzel yazılarını da....
Felsefe terapisi psikolojiye de zaman zaman eleştirel yaklaşan bir kitap ama bunu kendince doğal halinde,istatiksel verilerle,tanı rehberliğiyle yapıyor.İlgini çkeceğini düşünüyorum:-))
Tutunamayanlar,evet,zor okunuyor ama olsun onun zamanı vardı değil mi okumak için;)
alkım doğan dedi ki…
çok heyecan verici bir okuma listesi. oblomov'la momo benim listemin de başlarında olan iki kitap.
bu arada rafik schami'nin bir kitabını okumuştum ve çok sevmiştim. yazarı tanıyan biri daha görmek ne güzel:)
sevgiler!
Şükran dedi ki…
bugünlerde heyecanlı,masalsı,fantastik,düşündürücü bri kitap okuyacaksan ve seni yormamasını da istersen ilk önce Momo derim,Alkım:)
Rafik Schami'yi pek tanıyan yok dediğin gibi.Ben nerdeyse her 10 yazımdan 5'inde bahsediyorum bu yazardan.Bir avuç Yıldız kitabı çıkmış ,duydun mu ?:-)))
sevgiler arkadaşım:)

Bu blogdaki popüler yayınlar

O o bir Türklerin Emile Zola'sı, O..o bir müzmin bekar , O kadın naturalisti...

*18 Ağustos 1864 doğumludur.Babasından etkilenmemiştir.annesine ise çok düşkündür. Annesi o dört yaşındayken veremden ölmüş ,bunun üzerine teyzesinin evine Aksaray'a yerleşmiştir. *Annesinin veremden ölmesiyle beraber evhamlı biri olur.Hatta Ahmet Mithat Efendi'nin kızını kendisiyle evlendirme teklifini nazikçe reddeder ve ömrü süresince evlenmez.Refik Ahmet Sevengil'in neden evlenmiyorsunuz sorusuna odasında bir nefese dahi tahammül edemediğini ,sinirli olacağını hatta bu sebeple misafirlikte bile kalmadığını dile getirmiştir. *Kadınların arasında uzun yıllar yaşadığı için onlardan etkilenmesi şüphesiz.Örgü ve tentene örmesi,reçel pişirmesi,evini bir kadın gibi titizce temizlemesi onun bu yönünü doğrular. *Sanat için sanat mantığından ziyade sanat toplum için yapılır görüşünü savunmuştur.Türklerin Emile Zola'sı diye bilinir öğretisel naturalizm akımında.'Deneysel Roman' Sadece belli bir kesimi anlatmaktansa halkın günlük hayatı üzerine yazmayı hedefle

Güzel İnsanlar Biriktirmişim,

Bugün bir huysuzluk vardı üzerimde.Gece de uyuyamamışım.Sabah gözümü bankanın mesajıyla açtım.Sağolsunlar,bugün şerefine,alışveriş edeceğim noktalardan ne alırsam üç katı fazla puan vereceklermiş.Ben ise ihtiyacım olmadıkça alışveriş etmeyi seven bir tip olmadığımdan bu mesaj bana yaramadı.Sağolsunlar yine de sağır sultandan önce doğum günümü kutlama lütfunda bulundular. Annem bugün  benim için  hazırlık yaparken  neli pasta  istediğimi sordu.Ben de beş karış suratla yapmamasını söyledim.Dedim ya ,doğum günüm benim için tam bir mutluluk kaynağı değil.Hatırlanmak,kutlanmak güzel şeyler.Sadece yanağıma iki öpücük ve seni seviyorum demeleri yeterli...Yoksa insanların benim için yorulmalarını istemiyorum.Hele hele oruçluyken...Ama annem bu...Koca kazık olmama rağmen tüm gününü mutfakta geçirme pahasına da olsa birbirinden leziz 4 çeşit yemeği yetiştirdi,üzerine bu moloz yığını düşmüş gibi duran bezmin bir kıza doğum günü pastası yaptı.Masayı da kurdu bir güzel...Gık bile demedi..Öyle

Cemal Süreya ,Keyif Sanat Kahvesi'nde

Camında Turgut Uyar'ın Göğe Bakma Durağı şiiri yazılıdır.Uşak'ın farklı ,özgün ,kültür sanat çalışmalarının  yapıldığı ,sahiplerinin de sıcak ,sanatsever oldukları aşikar;) Keyif Sanat Kahvesi'nde şiir okuma akşamlarımız başladı malum.Ben tabi ara ara kaçak olsam da ,her gittiğimde aldığım keyfi size anlatamam. Şiiri bu akşamlar sayesinde sevdiğimi itiraf etmeliyim.Bazı zaman ruhsuz okuyan arkadaşlarımın okumasından keyif almasam da ,onların şiire karşı duyarlılığı ,zaman geçtikçe okumalarında çaba sarfettiklerini görünce,bu tür ince şeylere önem verdiklerini  düşününce mutluluğum artıyor aslında.Bu yüzden bu açıdan bakınca tahammül edebiliyorum. düşünün,önceden şiir yazıp şiir okumayan,bildiği şiir ikiyi geçmeyen kişiyken şimdi başka şairler tanımak için çaba sarfediyor,sevdiğim şairlerin kitabını bizzat alıyorum. Ama şiir yazmıyorum artık !!! Boyumun ölçüsünü aldım,şiir yazmak ne kadar kolay görünse de zor zanaat ,bunun farkına vardım:-))) Sanırım iyi de o